13
Lipanj
2016

HITNO! Prestanak fiskalizacije uslijed izmjena certifikata na serverima porezne uprave od 13.06.2016.

ako Vam WIP ili WIPOS javljaju grešku : "Greška u komunikaciji niske razine. Nema odgovora servera"

Porezna je uprava 10.06.2016. (petak) objavila novu verziju "Tehničke specifikacije za korisnike" zbog isteka postojećeg poslužiteljskog certifikata i zamjene s certifikatom novog tipa FINA RDC 2015. Izmjena certifikata stupa na snagu već u ponedjeljak 13.06.2016.g.

 

Temeljem navedenoga, kod svih korisnika WIPa ili WIPPOSa , koji još nemaju instalirane nove root certifikate na svoja računala,  potrebno instalirati ova dva nova certifikata, jer će im u ponedjeljak fiskalizacija prestati s radom a WIP i WIPOS će im javljati poruku greške "Greška u komunikaciji niske razine. Nema odgovora servera".

 

WIP poslovni sustav (niti WIP niti WIPOS) ne treba nadograđivati jer smo u njemu već predvidjeli sve potrebno za ovakve slučajeve. Potrebno je dakle na računala samo instalirati nove root certifikate sa FINA stranica, za koje poveznice donosimo niže u ovom tekstu.

 

Nove certifikate možete preuzeti i instalirati u "Trusted root" Vaših Windowsa sa FINAinih stranica, ili Vam ih možemo instalirati mi iz usluge.

Nema potrebe za panikom jer je za fiskalizaciju nefiskaliziranih računa propisan rok od dva radna dana računajući od dolazeće ponoći.

 

Nova dva certifikata se mogu preuzeti na Fininim stranicama, putem poveznice koju donosimo ovdje : 

 

http://rdc.fina.hr/Root/FinaRootCA.cer i 

http://rdc.fina.hr/RDC2015/FinaRDCCA2015.cer 

(http://www.fina.hr/Default.aspx?art=10758)

 

Oba se certifikata MORAJU instalirati u "Trusted root" inače stvar neće funkcionirati.

 

Svi korisnici koji plaćaju održavanje u bilo kojem obliku, neka se slobodno jave s pokrenutim TeamViewerima kako bi ima mi instalirali navedene certifikate.

Svi korisnici koji ne koriste naše plative modele održavanja WIPa, a žele da im mi instaliramo navedene certifikate, molimo da se jave za dostavu ponude za isto.

 

Lijepi pozdrav
Mladen za Tvornica programa d.o.o. i Kompjutorski centar Xanadu 

Kategorija: WIP teme

Komentara (0)

Ostavite komentar

Molimo Vas da se logirate kako bi mogli ostaviti komentar.