22
Prosinac
2015

Priprema za prijenos poslovne godine

Što moram znati prije prijenosa poslovne godine

Prije nekoliko dana smo objavili detaljne pisane upute za prijenos poslovne godine WIP centralnog sutstava odnosno WIPOS fiskalne blagajne. U tim detaljnim uputama smo morali opisati baš sve situacije.

Kako bi svim korisnicima WIPa, koji žele da im mi obavimo prijenos poslovne godine, olakšali komunikaciju, ovdje donosimo ukratko što Vi morate znati prije nego s nama dogovorite prijenos.

WIP centralni sustav

Za prijenos "WIP centralnog sustava", a prije nego s nama dogovorite termin za prijenos, trebate znati dvije stvari. 

1. Da se prijenos početnoga stanja robe iz 2015. u 2016.g. može obavljati neograničen broj puta. Znači ako mi napravimo prijenos danas, a Vi sutra u 2015. dodate zaostalu primku, ili inventuru, ili račun ili ... prijenos se može ponoviti, prilikom čega će WIP popravljati stanje na primkama početnoga stanja u novoj godini. Ista je stvar i s prijenosom salda-kontija kupaca i dobavljača. I oni se mogu prenositi neograničen broj puta.

2. Bitno je znati da nakon što otvorimo 2016.g. u "Parametri" -> "Izbor korisnika" i napravimo Vam PRVI PRIJENOS početnoga stanja robe -> da ako nakon toga želite dodati npr. novi artikal/uslugu u šifrarnik artikala, to morate napraviti i u 2015. g. i u 2016. g. pod istom šifrom.
Znači nakon što dodate novi artikal u 2015.g. morate ga dodati u z 2016.g i tako sve dok ne budete sigurni da više nećete imati potrebu ponavljati prijenos početnoga stanja. Ista je stvar i sa dodavanjem kupca, dobavljača, porezne grupe, konta u kontnom planu i sl. 

WIPOS Fiskalna blagajna

Kod WIPOSa morate znati samo dvije stvari :

1. "WIPOS 2016" Vam možemo otvoriti već sada. Ne morate čekati novu godinu. Na Vašem desktopu će postojati pripremljena ikonica "WIPOS 2016" i nakon 01.01.2016. jednostavno nju počnete pokretati.

2. U "WIPOS 2016", ako ga koristite sa WIP centrlanim sustavom, nakon 01.01.2016. pošaljite iz WIP centralnog sustva sve artikle u tu novu kasu, kako bi imali trenutno aktualizirane cijene. To slanje možete obaviti i iz WIP poslovne godine 2015. Razlog je taj, što ako novu WIPOS blagajnu otvorimo npr. 15.12.2015. ona će imati cjenik od 15.12. pa ako do 31.12. mijenjate cijene u WIP centrlanom sustavu, te cijene je potrebno poslati na WIPOS 2016. kako bi i ona nakon 01.01.2016. imala ispravan cjenik.

Što nam je potrebno za dogovor oko termina spajanja

Sada Vam ostaje samo da nam dostavite email i predložite točan datum i vrijeme kada se možemo spojiti, a mi ćemo Vam taj termin ili potvrditi ili malo korigirati prema našem kalendaru. U zahtjevu nam dostavite i brojeve mobitela nekoga tko će fizički biti u trenutku našega spajanja.

Prije dogovorenog termina pokrenite NAŠ TeamViewer i javite nam ID brojeve za svako od računala na koje se moramo spojiti. Gore smo naglasili NAŠ TeamViewer, jer Vas puno koristi DEMO verziju TeamViewera s kojom se Vi spajate na Vaša računala. Vaš TeamViewer prije pokretanja našega mora biti ugašen. Znači ne samo "zatvoren" nego potpuno ugašen i to tako da potražite ikonu TeamViewera dole desno pored sata, te nad njim obavite akciju "Exit TeamViewer". Nakon toga će se naš TeamViewer moži uredno pokrenuti. Naš TeamViewer u svom prozoru ima logo "Tvornica programa" a u njemu se ne vidi lozinka - nju znamo samo mi.

Evo i poveznice na naš TeamViewer : http://www.tvornica-programa.hr/wip/index.php/wip-poslovni-sustav/downloadpreuzimanje-datoteka/item/teamviewerqs?category_id=15

 

Kategorija: WIP teme

Komentara (0)

Ostavite komentar

Molimo Vas da se logirate kako bi mogli ostaviti komentar.