04
Ožujak
2012

WIP Obračun plaća [izmjena]

Izmjene u generalnim parametrima i parametrima radnika u WIP plaćama

Kada se moraju napraviti ove izmjene?

Izmjene se moraju napraviti prije obračuna plaće za 02.mj.2012. a koja se, isplaćuje u 03.mj.2012. godine.

Što se sve mijenja?

Mijenjaju se osobni odbitak i porezne grupe za obračun poreza na dohodak. Porezne stope se ne mijenjaju.

Dobro bi bilo da provjerite sve iznose sa priložene slike. Provjerite i "Koeficijente povećanja plaća", koji smo na slici označili s "A". (sliku možete povećati tako da kliknete na nju)

Gdje je potrebno u WIPu napraviti izmjene?

Izmjene je potrebno napraviti samo u "WIP poslovnoj godini 2012.",  u "8. Plaće" > "1. Podaci o radnicima", a zatim u kartici "Parametri plaće" popraviti podatke u grupi "POREZ" kao i podatak "NEPOREZIVI IZNOS" i tako za svakog radnika posebno.

Međutim, kako ne bi na svakog radnika posebno morali upisivati ove podatke, ti se podaci mogu upisati u : "8. Plaće" > "Generalni parametri plaća", a zatim ih se po svim radnicima može propagirati tipkom "Upiši na sve radnike"

Slika prikazuje polja i nove iznose, koji sada za plaće isplaćivane nakon 01.03.2012., moraju u tim poljima biti upisani. 

Nakon što točno upišete ove iznose, molimo Vas da kliknete i na tipku "Upiši na sve radnike" kako bi Vam WIP te podatke upisao na sve radnike.

Tek sada možete raditi obračun plaće za 02.mj.2012. godine.

NAPOMENA:

Ako ste već napravili obračun plaće za 02.mj.2012.g., a ove podatke prije toga niste promijenili, jednostavno obrišite taj obračun plaće, popravite ove podatke, a zatim napravite i novi obračun

Kategorija: WIP teme

Komentara (0)

Ostavite komentar

Molimo Vas da se logirate kako bi mogli ostaviti komentar.