ČPP WIP centralni sustav [fiskalizacija]

Često Postavljena Pitanja i pripadajući odgovori u vezi WIP centralnog sustava.

ZADNJE AŽURIRANJE : 01.04.2013. u 21:12h

Poštovani

Vaša pitanja su skoro uvijek ista. Najčešći problem je taj da niste instalirati ROOT RDC CA certifikat pa WIP vraća "Grešku niske razine". Prvi podnaslov je odgovor na Vaš problem.

U nastavku donosimo i popis svih ostalih grešaka s kojima smo se susreli u praksi, a vezani su za fiskalizaciju.

Program javlja grešku : "Greška niske razine"

To najčešće znači da se Vaši podaci ne kodiraju prilikom putovanja do CISa porezne uprave.

Najvjerojatniji je razlog taj što niste u Vaše Windowse instalirali tzv. "RDC CA ROOT" certifikat. Upute za ovu instalaciju, možete pronaći ovdje : Instalacija RDC CA ROOT certifikata

Napomena za remote WIP korisnike :
U slučaju da WIP koristite kao "udaljeni korisnik", "preko  Interneta", onda WIP nije niti instaliran na Vaše računalo. To dalje znači da je "ROOT CA certifikat" potrebno instalirati na serveru a ne lokalno na Vašem računalu. Također, "ROOT CA certifikat" je potrebno instalirati na razini računala a ne korisnika, a sve kako bi certifikat bio dostupan svim moguće prijavljenim korisnicima na tom serveru!

 

Program javlja grešku : "Certifikat nije izdan od strane FINA-e."

Ova se greška događa kada pokušate svojim aplikativnim produkcijskim certifikatom pristupiti DEMO serveru porezne uprave ili pak pokušate našim DEMO certifikatom pristupiti produkcijskom serveru porezne uprave. Sve o načinima spajanja, možete pročitati u ovom našem članku : Načini spajanja na servere porezne uprave

Server na koji se WIP pokušava spojiti, kao i certifikat koji dajete WIPu na korištenje, podešavate u WIPu ovdje : "Šifrarnici" > "Podešavanje certifikata (fiskalizacija)".

Također, upute za podešavanje WIP centralnog sustava za fiskalizaciju, potražite ovdje

Program javlja grešku :  "Nemate internet konekciju", iako mi npr. surfanje i emailovi uredno rade.

Sa Vašeg računala nije moguće napraviti tzv, PING na server izvan Vašeg lokalnog subneta, pa WIP detektira da nemate Internet konekciju i ne želi niti pokušati fiskalizirati račune.

To možete provjeriti tako da pođete u "Command prompt" Vaših Windowsa i kucate "ping google.com". Ako kao povratnu informaciju ne dobijete odgovor nalik ovom (IP adresa se može razlikovati) :
"Replay from 208.117.229.185: bytes=32 time=11ms TTL=58", tada kod Vas ovaj problem postoji.

Ovom problemu, uzrok može biti u firewalu Vaših Windowsa u kojemu je potrebno omogućiti "ICMP echo request" (evo primjera uputa za XP Windowse : uputa), ili uzrok može biti blokiranje od strane Vašeg davatelja usluge povezivanja na Internet. Nazovite svog davatelja Internet usluge, i recite im da Vam ne radi "ping prema google serveru" a da ste lokalno kod Vas omogućili "ICMP echo request". Ako ovome niste vični, kontaktirajte svog lokalnog informatičara i uputite ga na ove naše upute.

Ako ste s nama potpisali bilo koji "Ugovor o održavanju WIP programa", slobodno nas kontaktirajte kako bi Vam mi riješili problem.

Program javlja grešku : "Greška niske razine. Nema odgovora servera." a ROOT RDC CA  sam sigurno dobro instalira(la)(o)

Evo mogućih razloga :

1. Blokiran Vam je promet na portu 8449 u firewallu Vašeg operativnog sustava. Rješenje je da ovaj port postavite u listu iznimaka..

2. Blokiran Vam je promet na portu 8449 u firewallu Vašeg routera.

Čak iako to možda nigdje ne vidite u routeru, promet ne prolazi a statistika prometa u routeru pokazuje grešku. U ovom scenariju bi trebali lokalnu IP adresu Vašeg računala, onog računala gdje je instaliran WIP, upisati u "DM zonu" u Vašem routeru, ali o tome obavijestiti i Vašeg davatelja usluga, jer će se nakon nadogradnje routera s njihove strane problem vjerojatno ponoviti iz razloga što će se zapis u "DM zoni" postaviti na inicijalno prazno stanje. Također, IP adresa će se obrisati nakon reseta routera.

Program javlja grešku : "OIB nije identičan OIBu iz certifikata" 

OIB koji se nalazi u Vašem aplikativnom produkcijskom certifikatu, a koji ste (certifikat) prijavili uWIP, nije identičan onome koji ste upisali u polje "OIB", a koje se nalazi u "Parametri" > "Izbor korisnika" s desne strane u sredini.

  • Ponedjeljak, 01 Travanj 2013

Comments (0)

Ostavite komentar

Molimo Vas da se logirate kako bi mogli ostaviti komentar.