Modeli održavanja WIPa

Svi licencirani korisnici, bez iznimke, imaju osigurano pravo na održavanje WIP poslovnog sustava kako u garantnom, tako i u izvan garantnom roku. 

Postoje tri "Modela održavanja WIPa". Svaki model unaprijed dogovara i određuje količinu usluge, maksimalno vrijeme našeg odaziva kao i cijenu toga modela na mjesečnom nivou.

Korisnici mogu samostalno odabrati jedan od modela održavanja WIPa.

Modeli održavanja WIPa

MODEL A
održavanje bez plaćanja stalne mjesečne naknade

U ovom se modelu održavanja korisnik WIPa ne obvezuje na nikakvo plaćanje stalne mjesečne naknade - unaprijed. Dakle korisnik unaprijed nema nikakvih troškova za održavanje WIP sustava. Troškovi nastaju tek po potrebi, odnosno po potrebitoj intervenciji. Intervenciju inicira saam korisnik WIPa, isključivo epoštom.

Mi se, kao proizvođač WIPa, u ovom modelu održavanja obvezujemo biti dostupni Vam za potrebitu intervenciju održavanja tehničke ispravnosti, ali samo Vaše, dakle postojeće inačice WIP programa i to samo u okvirima funkcionalnih mogućnosti upravo Vaše inačice WIPa. Isto tako, u ovom modelu održavanja ne obvezujemo Vam se isporučivati nadogradnju WIPa, pa ako želite WIP sa novim opcijama, koje smo u WIPu napravili nakon kupovine Vaše verzije WIPa - morate WIP ponovno i kupiti u novijoj inačici, ali uz 30% popusta na cijenu iz trenutnog cjenika, a za sve module koje trenutno koristite. Napominjemo da će kupovinom novoga WIPa, Vaša verzija WIPa biti jednokratno nadograđena na zadnje trenutno objavljenu verziju WIPa, uz zadržavanje svih Vaših podataka koje ste do tada unijeli u WIP.

Dakle, ovakav model održavanja WIPa, izabrati će korisnici koji će jednokratno kupiti WIP i koristiti ga takvoga kakav je, bez potrebe za ikakvim izmjenama u njemu. Ako, do korisniku važnih izmjena, ipak dođe, omogućili smo ponovnu kupovinu te nove inačice WIPa uz dvostruko povoljniju cijenu.

Što je to održavanje WIPa, pročitajte u članku "Što je to održavanje WIPa"

U slučaju problema, korisnik se, u ovom modelu održavanja, javlja sa zahtjevom za intervenciju u kojoj što detaljnije opisuje svoj problem. Zahtjev za intervencijom se predaje ISKLJUČIVO elektronskom poštom i to na adresu : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nakon primljenog zahtjeva, naš tim će proučiti navedeni problem, pa će, najkasnije u roku od 48 radnih sati, odgovoriti na Vaš zahtjev. U našem odgovoru će biti dostavljena i ponuda za planirane satove rada našeg tima koji su potrebni za rješenje problema. Po uplati ponude korisniku ćemo dostaviti daljnje upute za njegovo ili naše djelovanje a u cilju  rješenja navedenoga problema.

U slučaju da je stvarno potrošeno vrijeme na intervenciju manje od prije naplaćenoga po ponudi -  Krisniku ćemo vratiti dio preplaćenih sredstava.

U ovom modelu održavanja, korisnik nema pravo na besplatne nadogradnje programa jer niti ne plaća stalnu mjesečnu naknadu za održavanje i razvoj WIPa. On može, neograničeno, a u skladu sa kupljenom licencom (licenca je definirano pravo na korištenje programa koje je ostvareno prilikom kupovine istoga), koristiti WIP programe samo onakve kakvi su bili u trenutku njihove kupovine.

Korisnik naravno može kupiti novu verziju WIPa, po 50% manjoj cijeni iz trenutnog cjenika. 

Korisnik, isto tako, može u bilo kojem trenutku odabrati neki drugi model održavanja WIPa.

 

MODEL B
tzv. "Malo održavanje" uz plaćanje minimalnog iznosa mjesečne naknade

Korisnik u ovom modelu plaća minimalni iznos tzv. "Mjesečne naknade" na ime "Održavanje WIP poslovnoga sustava po modelu B".

U ovom modelu, bez ikakvoga dodatnoga plaćanja, korisnik ima pravo na slijedeće :

1. Potpuno slobodno i besplatno preuzimanje svih objavljenih  "Programa za nadogradnju" sa kojim može svoju verziju WIPa samostalno nadograđivati na zadnje objavljenu verziju.

2. Jednom mjesečno, ostvariti pravo na našu besplatnu intervenciju, po bilo kojoj osnovi problema, metodom našeg daljinskoga spajanja putem Interneta. (neiskorištene intervencije nisu prenosive u slijedeći mjesec)

3. Besplatne konzultacije putem e-pošte u maksimalnom broju od 3 e-pisma mjesečno.

 

MODEL C
tzv. "Veliko održavanje" uz plaćanje maksimalnog iznosa mjesečne naknade

Korisnik u ovom modelu plaća maksimalno propisani iznos tzv. "Mjesečne naknade" na ime "Održavanje WIP poslovnoga sustava po modelu C".

U ovom modelu korisnik ima pravo na slijedeće usluge bez ikakvoga dodatnoga plaćanja :

1. Sve objavljene WIP nadogradnje koje implementiramo mi, uz preuzimanje kompletne odgovornosti za bazu podataka i programa prije i nakon nadogradnje

2. neograničeni broj naših intervencija po bilo kojoj osnovi u bilo koje doba dana

3. neograničeni broj e-mail ili telefonskih konzultacija vezanih za bilo koji dio sustava (WIP, software općenito, hardware općenito ||  operacijski sustavi, mrežne komponente, programiranje mrežnih komponeneti itd.)

4. mogućnost "Programiranja WIPa po specifičnom zahtjevu", uz cijenu 30% nižu od trenutne cijene u cjeniku.

Cijene modela održavanja

Model A - Bez fiksnih troškova. Ne plaća se mjesečna naknada. Cijena započetoga sata naručene intervencije iznosi 400kn.
Cijena "jednokratne  nadogradnje" jednaka je cijeni programa iz trenutnog cjenika koja je umanjena za 30%.

Model B - Cijena mjesečne naknade iznosi 100kn po modulu WIP centralnog sustava mjesečno, ali minimalno 250kn mjesečno.
Ako korisnik koristi SAMO "WIPOS fiskalnu blagajnu", bez dodatnih WIP modula, tada je cijena ovog modela  održavanja 150kn/mj. 
Ugovor se potpisuje na minimalno jednu godinu.

Model C - model za velike korisnike koji imaju više od 20 WIP modula. Cijena mjesečne naknade iznosi 50kn po modulu WIPa mjesečno ali minimalno 250kn/device mjesečno.
Ugovor se potpisuje na minimalno jednu godinu.

Navedene cijene izražene su bez PDVa.

  • Petak, 11 Studeni 2011

Comments (0)

Ostavite komentar

Molimo Vas da se logirate kako bi mogli ostaviti komentar.