Preuzimanje korisničkog aplikacijskog certifikata s FINA web stranica

Ovaj video prikazuje cijelu proceduru preuzimanja FINA certifikata s FINA internet stranica.

Što ovaj video prikazuje?

Za fiskalizaciju Vam je potreban aplikativni certifikat. Taj certfikat za sada u Hrvatskoj izdaje "Financijska agencija", skraćeno "FINA". Certifikat je "obična" datoteka koja se inicijalno zove "FISKAL_1.P12".

Datoteku certifikata je potrebno preuzeti s FINA Internet stranica, nakon što kod njih obavite proceduru prijave.

Nakon što u FINAi predate zahtjev za aplikativni certifikat, od njih ćete putem e-pošte ili SMS porukom (ili oboje), dobiti dvije "šifre", tzv. "Referentni broj" i "Autorizacijski kod".

Kada dobijete ova dva podatka, pogledajte u ovom video što morate dalje napraviti kako bi preuzeli certifikat na svoje računalo.

Obratite povećanu pozornost na video u vremenu 1:55 (minuta i 55 sekundi), jer se tamo pokazuje u kojem prozoru morate Vi samostalno definirati lozinku svog certifikata. Lozinka certifikata štiti certifikat od neovlaštene uporabe. Zato je nemojte davati nikome. Ova će Vam "lozinka certifikata", biti potrebna prilikom prijave certifikata u WIPOS fiskalnu blagajnu.

 


Video kvaliteta i veličina prikaza

Napomena : desno dole, na ikonici "kotačića", (pojavljuje se tek kada pokrenete video zapis), možete podesiti kvalitetu prikaza ovog videa. Video je snimljen u HD 720p kvaliteti (vrlo visoka kvaliteta). Ako Vam je slika lošija, molimo Vas da podesite kvalitetu zapisa na 480p ili 720p.

Također, ako želite gledati video preko cijelog zaslona Vašeg monitora, kliknite na ikonicu kvadrata koja se nalazi na donjem desnom dijelu video prozora.

Za gledanje videa u većoj kvaliteti bez prekidanja, potrebna Vam je brža Internet veza (npr. ADSL).
 

Pisane mogućnosti WIPOS FISKALNE KASE

Više pisanih detalja o WIPOS FISKALNOJ BLAGAJNI pogledajte u WIPOS KASA KATALOGU !
 

Komentirajte ...

Pogledajte video i slobodno komentirajte. Vaši će nam komentari poslužiti za daljnje poboljšavanje mogućnosti WIPOS programa.

 

Želite još video uradaka o WIPOS FISKALNOJ KASI !

Evo poveznice na listu VIDEO zapisa na temu WIPOS fiskalne blagjane

 

  • Utorak, 11 Prosinac 2012

Comments (0)

Ostavite komentar

Molimo Vas da se logirate kako bi mogli ostaviti komentar.