video || WIP Fiskalno Fakturiranje [trajanje 1h11m]

Kompletne upute za izdavanje fiskalnih računa iz veleprodaje, iz maloprodaje, kao i računa za predujam i storno predujmova.

 • Ovaj video detaljno opisuje izdavanje računa nakon fiskalizacije WIP programskog sustava. 
 • Ovaj video biti će od koristi SVIM WIP korisnicima. I WIP veteranima, kao i WIP početnicima.
 • Ovaj video ima što pokazati i onima koji postaju obveznici fiskalizacije ali nemaju namjeru izdavati fiskalne račune.

Molimo SVE WIP korisnike da odvoje sat i 11 minuta vremena i pogledaju ovaj video uradak - nadamo se da će to biti dobro utrošen Vaš sat vremena, jer ovaj video pruža kompletne informacije o svim segmentima djelovanja WIP  fakturiranja u fiskalnim uvjetima.

Video povećajte preko cijelog ekrana, povećajte i kvalitetu video zapisa na što veću, ali ipak prilagođenu brzini Vaše Internetske veze kako ne bi bilo zastoja u emitiranju.

Nakon 01.04.2013. očekujemo veliku "navalu" korisnika s ogromnim brojem pitanja. Kako bi to mogli "isprocesirati" molimo Vas da pogledate ovaj video, pa tek onda, ako ne pronađete odgovor na neko od pitanja, da nas kontaktirate emailom, a zatim, ako je hitno i telefonski.

 

WIP nadogradnja na verziju iz ovog videa, JOŠ nije objavljena. Ostavljamo si još i sutrašnji dan, da dodatno testiramo neke opcije, a sve u cilju da nakon 01.04.2013. sve bude savršeno ispravno.

Pogledajte video ... ne preskačite po timelinu :)

 

Napomena : video ima zvučni zapis, zato pojačajte zvučnike !

 

Uskoro ...

 

Uskoro ćemo na ovim stranicama objavitii i "ČPP" (Često Postavljena Pitanja) za WIP centralni sustav, u kojem ćemo navesti najčešća pitanja kao i odgovore na njih. 

Ulažemo veliki napor da svima u ovom kratkom vremenu, omogućimo gotovo istovremenu podršku i to kroz pisane i video upute. Da bi to uspjeli, napor moramo podijeliti i to tako da mi uložimo napor u kreiranje pisanih i video uputa, a Vi da uložite napor u konzumiranje istih :) Na tome Vam hvala unaprijed.

 

 • Written by: Mladen Babić
 • Subota, 30 Ožujak 2013

Comments (2)

 • Vedran

  Vedran

  30 Ožujak 2013 at 22:47 |
  Pitanjce.....

  U videu sam skuzio da veleprodaja nemre izdavati racune a da nije firma u pdv-u, tocno ili ???
  • Mladen Babić

   Mladen Babić

   31 Ožujak 2013 at 23:18 |
   Pozdrav Vedran

   Da, za sada je tako. Problem je taj što nitko (za sada) ne prodaje nešto za ozbiljno u veleprodaji a da nije u sustavu PDVa.
   Onoga tko nije u sustavu PDVa, kupci koji jesu u sustavu - obično odmah izbacuju iz igre, jer si ne mogu odbiti pretporez po takvom računu.
   Dakle, za takve mogućnosti smo predvidjeli "Fakturiranje iz maloprodaje", koje, vidio si i sam, radi potpuno po istim operativnim principima kao i "Ponude-otpremnice-računi" iz veleprodaje, samo što se na računima ne prikazuje PDV.
   Ako će biti potrebe da se i na veleprodajnom računu sakrije PDV u skladu s onom "kvačicom", "Ja nisam u sustavu PDVa" - mi ćemo WIP naravno reprogramirati u tom smjeru. Sve je naime pripremljeno za to, ali čekamo reakcije na ovaj masovni izlazak tvrtki iz sustava PDVa radi povećanja graničnog limita, kao i radi mogućnosti otvaranja novih tvrtki "za 10 kn". Znači - u fazi smo osluškivanja korisnika :)

Ostavite komentar

Molimo Vas da se logirate kako bi mogli ostaviti komentar.